Туристичка организација општине Петровац на Млави представиће туристичку понуду општине на сајму домаћег туризма “Упознај Србију”, који ће се одржати два викенда за редом, у Београду, 5. и 6. јуна и Новом Саду, 12. и 13. јуна 2021. године.
У складу са епидемиолошким мерама Сајам ће се одржати на отвореном простору на атрактивној локацији у оквирима тржних центара BIG FASHION Београд и BIG Нови Сад.
Основни циљ сајма је представљање туристичке понуде Србије и подстицање развоја домаћег туризма.. Циљ сајма је подршка раду туристичке привреде.
Сајам је првенствено намењен промоцији домаћих туристичких дестинација и манифестација, презентацији туристичких садржаја, понуде смештаја и угоститељских објеката. На овај начин ће се посетиоцима омогућити да упознају дестинације у Србији, пределе, градове, села, људе и обичаје и да све више путују по Србији.
Туристичка организација општине Петровац на Млави представиće своју туристичку понуду конципирану кроз презентацију садржаја везаних за локалну гастрономију, културу и традицију, манифестације, авантуру, рекреацију и wellness.
У склопу саме презентације на Сајму домаћег туризма у Београду и Новом Саду представиће се Удружења жена из Ћовдина, Кладурова, Стамнице и Бистрице, као и локални произвођачи меда, вина, ракије и локалних сувенира.
У оквиру сајма дозвољена је дегустација и продаја домаћих, традиционалних производа и сувенира.