Jedna od najpopularnijih i najatraktivnijih privredno-turističkih i kulturnih manifestacija u petrovačkoj opštini „Sabor bačijara“, održana je u subotu 13. maja na bačiji „Izvor“ u Stamnici. I ovogodišnja Bačijada okupila je značajan broj posetilaca i uzgajivača ovaca kao i brojne goste i eminentne stručnjake iz oblasti stočarstva. Među gostima bili su profesori Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna, od predstavnika lokalne samouprave Saboru su prisustvovali zamenik predsednik opštine petrovac na Mlavi Goran Ristić sa saradnicima,predsednik Skupštine opštine Milanče Aćimović sa saradnicima, direktori javnih preduzeća i ustanova.

Goste i sve prisutne pozdravio je predsednik mesne zajednice Stamnička reka Jovan Radojković a Sabor je proglasio otvorenim predsednik Skupštine opštine Milanče Aćimović. Simbol manifestacije bačijarski štap i šubara uručeni su zameniku predsednika opštine Goranu Ristiću.

Tokom Sabora održane su izložbe ovaca i ovčarskih pasa, u revijalnom delu je priređeno takmičenje u muži ovaca, a od pratećih sadržaja tradicionalno su prikazane izložbe domaće radinosti, gastronomskih specijaliteta, pića, meda i drugih autentičnih proizvoda sa ovog područja.

Nakon uručenja nagrada najboljim stočarima izveden je bogat kulturno umetnički program.

Organizatori i ovogodišnjeg Sabora bačijara bile su mesne zajednice Stamnica i Stamnička Reka, Opštinska uprava, Turistička organizacija i Kulturno prosvetnog centra. Sabor se odvijao pod pokroviteljstvom opštine Petrovac na Mlavi.