Tradicionalna 26. po redu manifestacija „Dani mlavsko-homoljskih pčelara“ kojom je počela ovogodišnja pčelarska sezona održana je 1. i 2. aprila u Kamenovu. U subotu 1. aprila ovo selo pčelara posetilo je više hiljada pčelara i gostiju, ljubitelja meda iz cele Srbije, kao iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Republike Srpske , Crne Gore.

U ime Organizacionog odbora manifestacije, prisutne goste i pčelare je najpre pozdravio predsednik Društva pčelara „Mlava“ Dragiša Jović, a zatim je u ime lokalne samouprave predsednik opštine Duško Nedinić rekao : „ Danas je u opštini Petrovac na Mlavi praznik, praznik turistički, praznik meda, praznik pravih vrednosti. Ovo je jedna od manifestacija koja u našoj opštini ima najdublji smisao, koja nosi prave vrednosti i ja u ime lokalne samouprave obećavam da ćemo u godinama koje dolaze potpomagati i ovu i sve one predstave koje pomažu opštini Petrovac na Mlavi da se predstavi na pravi način“.

Manifestaciju je proglasila otvorenom državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Velimir Stanojević.

Nakon svečanog otvaranja u lokalnom domu kulture održana su predavanja iz oblasti pčelarstva na kojima su govorili poznati stručnjaci iz Italije i Poljoprivrednih fakulteta iz Novog Sada i Beograda. Zatim je organizovana poseta više pčelinjaka, a u večernjim satima izveden je kulturno-umetnički program. U nedelju je osvećena pčelarska sezona i prerezan slavski kolač a zatim su u završnici manifestacije gosti obišli kulturno istorijske spomenike ovog kraja.

I ovogodišnju manifestaciju tradicionalno je propratila velika prodajna izložba opreme za pčelarstvo, meda i proizvoda od meda. Organizatori manifestacije bili su Društvo pčelara „Mlava“ podružnica Kamenovo, mesna zajednica Kamenovo i Turistička organizacija opštine a pokrovitelj opština Petrovac na Mlavi.