Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi u subotu 2. decembra po drugi put, učestvovala je na Međunarodnom festivalu vina i hrane u Somboru.

Proizvođači i ljubitelji kvalitetnih vina, rakije i dobrih zalogaja, okupili su se ove godine po deveti put na festivalu „Ravangrad Wine Fest“. Festival je održan u gradskoj hali „Mostonga“.

Festival vina i hrane u Somboru, jedinstvena je manifestacija na području Zapadnobačkog okruga, i kao takva iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca, tako da je ove godine bilo preko 80 izlagača, od proizvođača vina, rakije, hrane, do ugostiteljskih objekata, turističkih organizacija…iz Srbije i zemalja iz okruženja.

Festival, takođe, obogaćuje turističku ponudu grada i regije i idealna je prilika da se i druge turističke organizacije prezentuju sa svojim ponudama. Tokom trajanja festivala, posetioci su uživali kako u kvalitetnim vinima i ukusnoj hrani, tako i u pratećem programu koji je uključivao i kulturno umetnički – muzički deo, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća, ali i stručna predavanja.

Našu opštinu su pored predstavnika Turističke organizacije predstavili vinar Aca Popović iz Krvija i pčelar Vule Rodaljević iz Petrovca. Brojni posetioci pokazali su značajno interesovanje za pomenute proizvode iz petrovačke opštine.