Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi po drugi put učestvovala je na Međunarodnom sajmu turizma , koji je održan od 24. do 26. novembra u Kragujevcu. Turistička ponuda petrovačke opštine bila je izložena na štandu „Čarolija istočne Srbije“ na kome su nastupile turističke organizacije Bora, Negotina, Velikog Gradišta, Požarevca, Pirota i Petrovca.

Sajam je obišao veliki broj posetilaca a istovremeno je bio prilika i da se razmene iskustva o protekloj turističkoj sezoni. I ovog puta najviše interesovanja na našem štandu izazvala je ponuda banje Ždrelo, kao i mogućnosti za posetu manastirima Mlave i planinskim vrhovima Vukan i Ježevac.

Osim beogradskog i novosadskog sajma turizma ovaj sajam u Kragujevcu jedna je od najznačajnijih manifestacija koje promoviše srpske destinacije, a bogata prezentacija turističkih destinacija u zemlji i inostranstvu okupila je veliki broj izlagača i posetilaca.

Organizatori jedne od najvećih i najposećenijih sajamskih manifestacija u Kragujevcu su Gradska turistička organizacija i Šumadija sajam.