Pecanje

/Pecanje
Pecanje2018-08-14T13:51:50+00:00

Naša opština je izuzetno bogata vodenim tokovima, izvorima, rečicama i jezerima.
Reka Mlava je nejveća i najduža reka istočne Srbije i Braničevskog okruga. Pored nje postoje i manje reke: Busur, Vitovnica.
Vode naših reka su izuzetno čiste i dosta očuvane od industrijskog zagađenja.
Čistoće reke Mlave se posebno ogleda u tome da se u njoj može pecati Potočna pastmrka i naći rečni rakovi, koji žive samo u čistim vodama. Pored Potočne pastrmke mogu se pecati i: Kaliforniska pastrmka, Klen, Krkuša. Mrena, Skobalj…
Veoma je popularan lov na pastrmku posebnom tehnikom – mušičarenjem, potočna Pastrmka se lovi u Gornjačkoj klisuri jer je u nižem toku ima sve manje. U nižem toku reke Mlave i u samom gradu se može pecati Klen i Skobalj koji mogu dostići rekordne veličine.
Pored reka u našoj opštini postoje brojna jezera i veštačke akumulacije kao što su: Koreničko i Busursko jezero, jezero u Ždrelu.
U jezerima se može pecati Šaran i Babuška. Zabeleženi su posebno veliki komadi šarana upecani na Koreničkom i Busurskom jezeru.
Obale ovih jezera krasi izuzetno lepo prirodno okruženje i nema mnogo vikendica u blizini, tako da se možete osećati kao da lovite u pravoj divljini. Jezera nemaju uređena kupališta tako da nema kupača i kampera pa je time mir i uživanje u prirodi uz čist vazduh i prijatnu klimu zagarantovan.
Smeštajni kapaciteti postoje u blizini banje Ždrelo, za više informacija pogledajte ovde.

Za ribolov važe godišnje ribolovačke dozvole, nedeljne i dnevne. Dnevne i nedeljne dozvole se mogu kupiti u: Grof MBM, Srpskih Vladara 153 (na trgu u centru Petrovca). Za više informacija pozvati na telefon: 012 332 067

Cene dozvola:
Dnevna ribolovna dozvola 1000 dinara.
Višednevna ribolovna dozvola 2000 dinara.