Na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji je održan od 22. do 25 . februara i gde se predstavilo više od hiljadu i dvesta izlagača, svoje potencijale u oblasti turizma, kao i najpopularnije turističke destinacije, promovisala je i Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi. Štand Turističke organizacije obišli su i čelni ljudi opštine : predsednik opštine Duško Nedinić, predsednik Skupštine opštine Milanče Aćimović, zamenik predsednika opštine Goran Ristić, pomoćnici predsednika opštine Saša Živojinović, Boris Gvozdić i Dobrica Milosavljević, zamenik načelnika Opštinske uprave Jelena Milivojević, kao i jedan broj direktora javnih preduzeća i ustanova.
Primat i ovog puta dat je promovisanju „Banje Ždrelo“ kao najatraktivnijeg kompleksa na teritoriji petrovačke opštine, zatim daljem afirmisanju manastirskog turizma i planinarenju.
Takođe, u turističkoj ponudi opštine značajan akcenat dat je popularisanju seoskog turizma a posebno kvalitetnih smeštajnih kapaciteta u domaćinstvima u Ždrelu. U ponudi za predstojeću turističku sezonu ni ovog puta nije izostavljeno predstavljanje Etno sela Bistrica, sa autentičnim, višestoletnim vodenicama i valjavicama kao i spomen sobom našeg prvog olimpijca Dragutina Tomaševića.
Ove godine vidno mesto na sajmu je imao verski turizam. Sređena je putna infrastuktura do Vitovnice i samog manastira. Osim ovog manastira tu su i manastiri u Ždrelu: Sveta Trojica , Reškovica i Blagoveštenje a u neposredoj blizini je i manastir Gornjak“.
Pored promocije ovih destinacija Turistička organizacija je posebnu pažnju poklonila i afirmaciji značajnijih manifestacija koje se održavaju u opštini a svakako da su najznačajnije „Bačijada“ u Stamnici, „Sabor pčelara“ u Kamenovu , „Sabor vodeničara i pomeljara“ u Bistrici, „Žumarijada“ u Kladurovu.Za ovu priliku urađen je nov propagandni materijal koji pruža potpune informacije o ovim atraktivnim destinacijama i događajima.