Noćni život u Petrovcu na Mlavi je veoma bogat. U Petrovcu postoje brojni kafići i mesta za izlazke sa muzikom i ambijentom za svakog, od narodne muzike do rok i elektronske muzike.
Opšti je trend da su turisti koji nas posećuju sve mladji, samim time su i njiho zahtevi drugačiji i žele više zabave, izlazaka i druženja, a Petrovac je poznat u okruženju po dobrom provodu i bogatom noćnom životu. U Petrovcu na Mlavi se najinteresantnija mesta za izlazak nalaze i užem centru grada. Većina su u glavnoj ulici – Srpskih vladara, ulici Bate Bulića, ili na keju okrenuti ka reci. Posećenija mesta su „Square Pizzeria“, „Lounge Bar TABOO“, „Club Hemingway“, „Cafe Tron“, „Cooltura“, „Klub 64“, „Lavazza“, „Kafe Bolero“, „Music Caffe“.

Takodje, dosta posetilaca je zainteresovano za našu kuhinju, koja je tipično srpska kuhinja – domaća i zdrava. Tako da brojni restorani i kafane nude tokom vikenda pored hrane i lepu uživio muziku, najčešće tamburice. Najpoznatije i najposećenije kafane i restorani za noćni izlazak su „Kafana Lovac“, „Stari Grad kod Vase“, „Restoran Tron“

Tokom dana se može odsesti u nekoj od letnjih bašta ili terasa sa pogledom na reku Mlavu.

U centru grada postoje i dosta kazina i kockarnica, tako da ko misli da ima sreće može se okušati.