На овогодишњем  42. Сајмy туризма у Београду , представила се Туристичка организација општине Петровац на Млави.  Штанд  Туристичке организације посетили су  челни људи општине: председник општине Душко Нединић, председник Скупштине општине Миланче Аћимовић,помоћник председника општине Добрица Млиосављевић, заменик начелника Општинске Управе Јелена Миливојевић, као и један број директора јавних предузећа и установа.

У хали 4, која је била намењена Туристичким организацијама, велико интересовање посетилаца било је за трку теренских возила „Нас тата пустио“ у Каменову, као и за активни туризам где општина  Петровац може да се похвали новим планинарским стазама.

Такође, као и сваке године, посетиоци су се интересовали за Бању Ждрело, сеоски туризам и Манастире Витовницу и Горњак.

Промоцију туризма овог краја употпунила је презентација Удружења жена „Златне руке „ Кладурово, које су се представиле својим етно специјалитетима, ручним радовима и старм занатима.

Посебну пажњу  привукао је мини концерт рок групе „Арт дилер“, који је промовисао свој нови сингл. Присећајући се и старих хитова, чланови групе су позвали све обозаваоце ове врсте музике на петровачку „Рокеријаду“.